• Breitnerlaan 122, 2596 HE Den Haag
  • 070 328 01 04
  • info@tandartscoene.nl

Dezelfde dag nog zo goed als nieuw

Is er een tand beschadigd of is er een gaatje ontdekt tijdens de halfjaarlijkse controle? Wij passen diverse restauratie werkzaamheden uit om uw gebit weer zo goed als nieuw te maken! Met restauraties bedoelen we het repareren van beschadigingen en het opvullen van gaatjes – groot of klein. Als er een klein gaatje in een tand zit, dan is dit vaak te verhelpen met een eenvoudige vulling. Maar gaat het om een groot gat of is er bijvoorbeeld een stuk van een kies afgebroken, dan is een kroon of een inlay een betere oplossing. In zo’n geval maken we een volledig keramische restauratie (een kroon of een gedeeltelijke kroon oftewel inlay). Daarvoor hebben we het Sirona Cerec 3D systeem. Hieronder leest u meer over dit systeem en de behandeling.

 

Wat is Cerec?

Cerec is een restauratiemethode waarbij met Tandarts Coene, one day dentistry, cerec den haagbehulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.

Het systeem bestaat uit:

Camera/ Scanner
3D software
Computergestuurd slijpapparaat in de praktijk

 

Wat kan Cerec?

Natuurlijke tanden, ook gevulde en aangetaste tanden, kunnen worden behandeld en voorzien van inlays, onlays en kronen uit tandkleurig keramiek, dat voor een vrijwel onzichtbare restauratie zorgt. Deze methode kan ook worden gebruikt bij voortanden. Oude kronen die er lelijk uitzien kunnen gemakkelijk worden vervangen door een CEREC restauratie. Een totale behandeling duurt zo’n 2,5 uur, maar daarvan zit u zelf maar ongeveer 45 minuten in de stoel. Tussendoor heeft u “pauze”.

Bekijk het filmpje hieronder om een indruk te krijgen van de behandeling.

 


 

KOSTEN

Hoeveel kost een CEREC behandeling in totaal

De kosten voor een CEREC behandeling zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Restaureren wij een voortand, een grote kies of een hoektand? Soms is het noodzakelijk om een opbouw te maken voordat er een kroon geplaatst kan worden. Dit zorgt natuurlijk voor hogere kosten. Wilt u een compleet beeld van de kosten van een CEREC behandeling in uw situatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak via 070 328 01 04.