Behandelingen

Informatie over onze behandelingen

Bij Tandartspraktijk A.J.M. Coene kunt u terecht voor veel verschillende tandheelkundige situaties. Hieronder een greep uit de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt. Klik op een foto voor meer informatie.

 

Controle & Preventie

Uitgebreide gebitscontrole bij tandarts Coene

Halfjaarlijkse onderhoudsbeurt
Het is goed om ieder half jaar even bij de tandarts langs te gaan voor een algemene controle. Óók als u geen last heeft van uw gebit. Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor uw tanden en kiezen. Regelmatig onderhoud door de tandarts draagt bij aan een langdurig gezonde mond. Klachten en gaatjes kunnen door controles in combinatie met een goede dagelijkse mondhygiëne vaak voorkomen worden!

Bij Tandartspraktijk A.J.M. Coene proberen wij ook de halfjaarlijkse controles op uw persoonlijke situatie af te stemmen. Wanneer nodig maken wij ook röntgenfoto’s van uw gebit. Wij zullen dit altijd eerst aan u vragen.

Controle Service is inclusief:

 • Dentale screening van uw gebit en verwijderen tandsteen
 • Tandvlees beoordeling
 • Eenvoudige orthodontische analyse en doorverwijzing [indien nodig]
 • Eenvoudige implantaat analyse [indien gewenst]

Behandeling met Microscoop

tandarts den haag, tandarts benoordenhout, wortelkanaalbehandeling met microscoop, goede tandarts benoordenhout

Deze Leica microscoop gebruiken o.a. wij bij wortelkanaalbehandelingen.

Microscopen bij de tandarts
De meest voorkomende behandeling waarbij een microscoop wordt gebruikt is een wortelkanaalbehandeling (endo). Het doel hiervan is het behalen van een beter resultaat met de behandeling en een zo lang mogelijk behoud van de kies of tand.

De microscoop wordt in onze tandartspraktijk ook ingezet bij bepaalde pijnklachten. Om bijvoorbeeld te kijken of er een minuscuul barstje (vaak een vage maar pijnlijke klacht) in een tand of kies zit, dat met het blote oog niet te ontdekken valt.

Restauraties

Dezelfde dag nog zo goed als nieuw
Is er een tand beschadigd of is er een gaatje ontdekt tijdens de halfjaarlijkse controle? Wij passen diverse restauratie werkzaamheden uit om uw gebit weer zo goed als nieuw te maken! Met restauraties bedoelen we het repareren van beschadigingen en het opvullen van gaatjes – groot of klein. Als er een klein gaatje in een tand zit, dan is dit vaak te verhelpen met een eenvoudige vulling. Maar gaat het om een groot gat of is er bijvoorbeeld een stuk van een kies afgebroken, dan is een kroon of een inlay een betere oplossing. In zo’n geval maken we een volledig keramische restauratie (een kroon of een gedeeltelijke kroon oftewel inlay). Daarvoor hebben we het Sirona Cerec 3D systeem. Hieronder leest u meer over dit systeem en de behandeling.

Wat is Cerec?
Cerec is een restauratiemethode waarbij met Tandarts Coene, one day dentistry, cerec den haagbehulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.

Het systeem bestaat uit:

 • Camera/ Scanner
 • 3D software
 • Computergestuurd slijpapparaat in de praktijk

Wat kan Cerec?
Natuurlijke tanden, ook gevulde en aangetaste tanden, kunnen worden behandeld en voorzien van inlays, onlays en kronen uit tandkleurig keramiek, dat voor een vrijwel onzichtbare restauratie zorgt. Deze methode kan ook worden gebruikt bij voortanden. Oude kronen die er lelijk uitzien kunnen gemakkelijk worden vervangen door een CEREC restauratie. Een totale behandeling duurt zo’n 2,5 uur, maar daarvan zit u zelf maar ongeveer 45 minuten in de stoel. Tussendoor heeft u “pauze”.

Bekijk het filmpje hieronder om een indruk te krijgen van de behandeling.

Hoeveel kost een CEREC behandeling in totaal
De kosten voor een CEREC behandeling zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Restaureren wij een voortand, een grote kies of een hoektand? Soms is het noodzakelijk om een opbouw te maken voordat er een kroon geplaatst kan worden. Dit zorgt natuurlijk voor hogere kosten. Wilt u een compleet beeld van de kosten van een CEREC behandeling in uw situatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak via 070 328 01 04.

Implantaten

Tandarts Coene heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het plaatsen van implantaten. In de praktijk aan de Breitnerlaan in Den Haag is er een kamer die wij speciaal voor implantaat operaties inrichten. De praktijk is voorzien van moderne apparatuur voor het plaatsen van implantaten. Wij werken met het systeem van Bien Air – iChiropro en plaatsen implantaten van Dentsply – Ankylos.

Wat is een implantaat?
Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, welke op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan. Hierop wordt een speciale opbouw en een kroon gemaakt.

De procedure

 1. Initieel onderzoek implantologie – is implanteren mogelijk in uw situatie?
 2. Specifiek vervolgonderzoek en voorschrijven preventieve medicamenten voor operatie
 3. Plaatsen van implantaat
 4. Monitoring inheling implantaat
 5. Genezingsperiode (per patiënt verschillend)
 6. Plaatsen healing abutment – oftewel een tandvleesvormer. Deze zorgt ervoor dat uw kroon na plaatsing mooi onder uw tandvlees valt.
 7. Afdruk maken t.b.v. maken definitieve kroon en terugplaatsen van healing abutment
 8. Plaatsen kroon op implantaat basis

Hoeveel kost een implantaat behandeling in totaal
Het plaatsen van een implantaat gebeurd aan de hand van een protocol, toch zijn er variabelen bij iedere patiënt die een exact kostenplaatje lastig laten voorspellen. Wilt u een compleet beeld van uw kosten? Maak dan een afspraak voor een initieel onderzoek, wij vertellen u dan ook wat de kosten zijn en hoeveel u terugkrijgt van uw verzekering. Een initieel onderzoek kost € 59,72